De beste zorg voor je huisdier met een huisdierenverzekering

Heb je thuis vrolijke viervoeters rondlopen? Dan wil je uiteraard enkel het beste voor hen. De beste zorg kost spijtig genoeg heel wat geld en is daardoor niet voor iedereen even betaalbaar. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om je huisdier toch de nodige zorg te geven: een huisdierenverzekering!

huisdierenverzekering

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is een verzekering dat speciaal ontworpen is voor huisdieren en dekt de kosten tijdens ongeval en ziekte van je trouwe viervoeters. Let wel op voordat je een dierenverzekering afsluit, want meestal dekt het enkel katten en honden. In sommige gevallen is het mogelijk om ook andere dieren te laten verzekeren. Het is dus belangrijk om je op voorhand goed te informeren. Welke kosten de verzekering precies dekt, is verschillend per verzekeraar. Ook dit dien je op voorhand goed uit te zoeken!

Is een huisdierenverzekering nodig?

Misschien denk je in de eerste instantie dat een huisdierenverzekering overbodige luxe is, maar eigenlijk is het dat zeker niet! Spijtig genoeg worden heel wat huisdieren (jaarlijks meer dan 10%) ingeslapen, omdat de eigenaar de medische kosten niet kan betalen. Dit is een nachtmerriescenario dat geen enkele diereneigenaar wilt meemaken.

Als je er zeker van wilt zijn dat je huisdier altijd de nodige zorg kan krijgen, dan is het verstandig om een huisdierenverzekering aan te gaan. Een ongeluk is namelijk sneller gebeurd dan je denkt. Jaarlijks heeft 1 op 3 huisdieren veterinaire hulp nodig. Je kan jezelf dus heel wat geld en zorgen besparen door op zeker te spelen!

Wat dekt een dierenverzekering?

Wanneer je kiest voor een huisdierenverzekering, dan zal de dekking verschillen per verzekeraar en het soort dierenverzekering dat je afsluit, maar in een basis dierenverzekering wordt meestal volgende zaken gedekt:

  • Dierenartskosten bij ziekte en ongeval
  • Kosten identificatiechip
  • Dierenambulance
  • Onderzoek
  • Medicatie en verzorgingsmaterialen

De voordelen van een huisdierenverzekering

Als je kiest voor een huisdierverzekering, zorg je ervoor dat je lieve huisdier steeds de beste zorg kan krijgen, maar er zijn nog een aantal andere voordelen! Door voor een huisdierenverzekering te kiezen moet jij je financieel geen zorgen meer maken. Bovendien vergroot het de beschikbare behandelingsopties voor je huisdier, waardoor het meer overlevingskans heeft.

Soms kan een huisdierenverzekering je ook financieel bijstaan als je hond of kat verloren is. In dat geval bieden sommige verzekeringsmaatschappijen een beloning aan voor de eerlijke vinder. In bepaalde gevallen kan zo’n verzekering je ook helpen met juridische kosten, wanneer je huisdier schade aangericht heeft aan een derde partij.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een huisdierenverzekering?

Een verzekering afsluiten doe je niet zomaar. Het is altijd belangrijk om je goed op voorhand te informeren. Wanneer je een huisdierenverzekering aangaat, moet je letten op onderstaande zaken.

De leeftijd van je huisdier

Sommige verzekeringsmaatschappijen stellen hun dierenverzekering niet beschikbaar voor oudere huisdieren ( vanaf 7 jaar). Als je dier deze leeftijd bereikt heeft, dan zal het erg moeilijk zijn om nog een verzekering te vinden. Als je al een dierenverzekering hebt en je wilt overschakelen, dan kan je dit dus het best doen voor de leeftijd van 7 jaar.

Het ras van je huisdier

Ook het ras van je huisdier is van belang als je op zoek gaat naar een dierenverzekering. Het is namelijk zo dat bepaalde verzekeringen niet beschikbaar zijn voor sommige rassen. Dat komt omdat het gezondheidsrisico bij deze rassen aanzienlijk hoger ligt.

De dekking van de verzekering

Dit is natuurlijk belangrijk bij elke soort verzekering, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken: het is erg belangrijk om te kijken wat een bepaalde verzekering dekt en niet dekt. Lees dus altijd aandachtig de algemene voorwaarden en bekijk of deze goed aansluiten op jouw verzekeringsbehoefte. Bekijk ook de limieten. Dierenverzekeringen dekken de kosten voor de dierenarts maar tot aan een bepaald bedrag. Dit bedrag is erg afhankelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Het is dus handig om hier op voorhand op te letten!

De verzekeringskosten

Hou ook rekening met de kosten van de verzekering. Hiermee bedoelen we, dat het belangrijk is om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Dit is namelijk een makkelijke manier om heel wat geld op je huisdierenverzekering te besparen. Hou bij het vergelijken van de verzekeringen niet enkel rekening met de prijs, maar ook met de dekking.

Betrouwbaarheid verzekeringsmaatschappij

Vergeet zeker niet om de betrouwbaarheid van de verzekeringsmaatschappij na te kijken. Het is erg belangrijk dat je kiest voor een dierenverzekeraar die je kan vertrouwen. De betrouwbaarheid van een verzekeraar kan je nazien aan de hand van de klantenervaringen,

Wat kost een huisdierenverzekering?

Als je van plan bent om een dierenverzekering af te sluiten, dan is het wel zo handig om te weten wat het je precies zal kosten. De dierenverzekering prijs kan echter sterk afhangen van de verzekeraar, de leeftijd van je huisdier en van het ras. Bovendien zal ook de medische voorgeschiedenis van je huisdier een grote invloed hebben op de prijs. Over het algemeen kan je voor de kosten van je dierenverzekering rekenen op een prijs van rond de 10 euro per maand.

Hoe vind je de beste én goedkoopste dierenverzekering?

Als je op zoek bent naar een verzekering voor je huisdier, kan je niet zomaar de eerste de beste afsluiten. Je kan het een beetje vergelijken met op zoek gaan naar een nieuwe wasmachine. Koop je de eerste die je tegenkomt, dan is de kans groot dat het je niet alles te bieden heeft wat je zoekt of dat je onnodig te veel betaalt.

Zorg er daarom altijd voor dat je je op voorhand goed informeert over de verschillende mogelijkheden. Vergelijk de prijzen en dekking van verschillende dierenverzekeraars en vergeet ook niet de recensies te bekijken. Aan de hand van deze zaken kies je makkelijk de beste en goedkoopste dierenverzekering. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat handige vergelijkingssites, zodat jij niet langer uren opzoekwerk moet verrichten!