35 manieren om online geld te verdienen

Je hebt wel al eens de vraag horen stellen: kan je geld al slapend verdienen? Het antwoord op deze vraagstelling is volmondig ‘ja'. Voor velen is het een droom die werkelijkheid wordt wanneer het uur ‘U' is aangebroken om te zeggen dat je een passief inkomen verwerft. Maar voor dat je dit einddoel hebt bereikt, zijn daar vaak bloed, zweet en tranen aan voorafgegaan. Voor niets gaat de zon immers niet op. Enkele decennia geleden moest je veel geld bijeenscharrelen voor dat je kon spreken van een passief inkomen. Rentenieren heette dat toen nog officieel in de volksmond. Anno 2020-2021 is het hoopje geld vervangen door investeren in tijd. En dit met dank aan internet.

Situatieschets online geld verdienen en passief inkomen

Veel geld verdienen in het begin van je beroepsloopbaan om dan tegen je veertigste de teugels stukje bij beetje te kunnen laten vieren. Wie droomt daar niet van? Geld verdienen en passieve inkomens gaan tegenwoordig hand in hand. De energie die je in bepaalde projecten onbaatzuchtig hebt gestoken, werpt na verloop van tijd zijn vruchten af. Het begin van een passief inkomen. Er zijn een aantal manieren die je kan plannen om een passief inkomen te vergaren zoals extra geld verdienen van thuis uit. Hieronder een 35-tal ideeën die je op weg helpen om je levensdroom helpen waar te maken. Heel veel initiatieven gebeuren met online geld verdienen.

De definitie van een passief inkomen

In tegenstelling tot een actief inkomen verkrijg je passieve inkomens door niet de hele tijd arbeid te moeten verrichten. Het genereren ervan doe je via de opbrengst van de rente van een spaarboekje of de huuropbrengsten van een vastgoedpand. Een passief inkomen heeft dus niets te maken met bepaalde prestaties die je levert en hiervoor wordt vergoed. In de meeste gevallen heb je wel een budgettaire feedback nodig om een passief inkomen bij elkaar te sprokkelen. Maar in tegenstelling tot vroeger, is dat niet meer per se nodig. Ook zonder een financiële armslag kan je op een intellectuele manier geld bijeen harken. Het schrijven van een e-book is bijvoorbeeld momenteel één van die passieve inkomsten die geld in het laatje kunnen opbrengen wanneer je het goed aanpakt.

De voornaamste redenen om te starten met een passief inkomen

Het stapsgewijs opbouwen van een passief inkomen is aantrekkelijk voor iedereen die meer op eigen benen wil staan naast het maandsalaris van een gewone job. Bepaalde doelgroepen kunnen hiervan optimaal profiteren:

 • Om gemakkelijker schulden af te betalen
 • Om vroeger op pensioen te kunnen gaan of om een minimumpensioen bij aan te vullen
 • Vrouwen of mannen die gescheiden zijn en alleen achterblijven in hun woning. Het passief vermogen helpt de zware hypotheeklening verder af te betalen
 • Om een onvoorziene crisis situatie door te komen omdat het actieve inkomen helemaal wegvalt zoals tijdens de coronacrisis of de sluiting van een bedrijf
 • Mensen die meer tijd thuis willen doorbrengen om zich meer te focussen op de zorg van de kinderen of ouders

Online geld verdienen

Online geld verdienen met een passief inkomen: hoe doe je dat? Een kleine bloemlezing met hints en tips die kunnen helpen. Heel veel is afhankelijk of je al een beetje geld hebt gespaard of dat je een passief inkomen wil gaan opbouwen van nul. Het spreekt voor zich dat het sneller zal gaan als je al wat spaarcenten hebt opgepot. Maar nogmaals, ook zonder een investering kan je binnen de kortste keren een passief inkomen creëren. Hieronder lees je 35 mogelijke methodes om een passief inkomen op touw te zetten. Aan jou de keuze welke methode het beste in je kraam past. Een goede raad: doe geen verschillende dingen tegelijk. Meestal draait het dan op niets uit. Je kan je beter focussen op één bepaalde methodiek die je dan verder uitdiept.

#1. Geld beleggen in obligaties of aandelen

Geld sparen op je spaarboekje levert nauwelijks of niets op. De rente die je ervoor krijgt is immers verwaarloosbaar. Wanneer je een passief inkomen hiermee wil genereren, moet je al een serieuze spaarpot aan de kant hebben staan. Dan kan je beter je zuurverdiende centen in obligaties en aandelen steken. Er bestaan een gamma aan mogelijkheden om op een veilige manier je geld te beleggen op termijn. Het geld werkt dan optimaal voor jou in plaats van omgekeerd. Vraag de nodige uitleg bij beleggingsadviseurs en leg je eieren niet in dezelfde mand.

Volg een Gratis Online Aandelen Training

#2. Ontdek cryptocurrency

Om dit drieluik van beleggen af te sluiten heb je ook nog cryptocurrency. Cryptocurrencies is op dit ogenblik booming business. En dat is helemaal niet vreemd als je bedenkt dat je met de handel in cryptocurrencies in een hele korte tijdsspanne honderd tot duizend procent – je leest het goed – rendement kan puren. Om hiermee te gaan beleggen, zal je eerst moeten begrijpen wat het precies is. Het is niet de bedoeling dat je hier beleggingsadviezen krijgt, maar cryptocurrency is in feite geld dat versleuteld is. Deze vorm van beleggen gebeurt alleen maar via internet.

Volg een Gratis Online Bitcoin Training

#3. Begin met een blog

Het leuke als je een blog wil opstarten, is dat iedereen dit kan doen. Je hebt geen speciale tools nodig. Uiteraard heb je wel een internetconnectie en een laptop nodig, maar dat is het enige ‘tuingereedschap' wat je in je bezit moet hebben. Een blog kan je best opstarten volgens je eigen interessesfeer. Begin niet over iets te schrijven waar je in de verste verte niets over weet. Via advertenties (Google ads) of via banners kan je geld genereren. Veel gelezen blogs zijn:

 • financiële onderwerpen zoals beleggen
 • verzekeringen
 • vermageren
 • reisgidsen en meer bepaald stadsgidsen
 • opvoeding
 • zwangerschappen
 • relaties

#4. Affiliate marketing

In het verlengstuk van het schrijven van een blog en van een webshop valt affiliate marketing onder. Het is de puurste vorm van een passief inkomen en is één van de toppers bij het online geld verdienen. Hier ben je niet zelf de verkoper, maar stuur je potentiële kopers door naar de website van de verkoper. Als de koper iets aanschaft, ontvang je als ‘promotor' een deel commissie van de uiteindelijke verkoop. Het grote voordeel is dat wanneer alles op punt staat, je er geen omkijken meer aan hebt. Zo kan je jarenlang geld genereren en een passief inkomen verwerven.

Volg een Gratis Online Bol.com Training

#5. Vastgoed om te investeren

Als je in het verleden goed hebt geboerd, dan kan je ook investeren in vastgoed om een bepaald passief inkomen te genereren door de verhuur van een vastgoedpand. Of je kan een vakantiehuis of appartement seizoensgebonden verhuren in de Ardennen of aan de kust. Hou wel rekening dat bij het verhuren van een vastgoedpand ook nadelen aan verbonden zijn. Je zal zelf moeten beslissen of de haken en ogen die verbonden zijn aan de verhuur van een pand, opwegen tegen de inkomstenstroom die je eruit haalt.

#6. Start met een webshop

Tegenwoordig is het opzetten van een webshop kinderspel. Via WordPress en de plugin Woocommerce kan je op een eenvoudige manier niche producten online verkopen. Extra geld everdienen van thuis uit is nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Zeker wanneer je bepaalde items hebt gevonden die je goedkoop op de kop kunt tikken en die je met een mooie winstmarge terug kan verkopen. Een stock beheren is niet altijd noodzakelijk omdat bepaalde leveranciers dit voor je doen. Je hoeft geen inkopen te doen en alles wordt afgehandeld door de betrokken leverancier. In het vakjargon wordt dit ‘dropshipping' genoemd.

#7. Daytrading

Een andere vorm van beleggen is daytrading. Zoals het woord al laat vermoeden is dit een vorm van beleggen waarbij je bepaalde posities op de beurs dezelfde dag opent en afsluit. Omdat je handelingen uitvoert op heel korte termijn, kan je vaak optimaal profijt halen van kleine fluctuerende koersschommelingen. Er bestaan verschillende cursussen voor daytraders met een demo account waar je gratis leert beleggen.

#8. Zelf een app bouwen

Van deze vorm van online geld verdienen wordt wel wat technische kennis van je verwacht. Je hebt verschillende opties om een passief inkomen te vergaren. Via advertenties. Je kan ook apps aan bedrijven verkopen hoewel je dan een zekere meerwaarde moet bieden. Een stuk programmeerkennis is wel noodzakelijk.

#9. Geld verdienen met films up te loaden

Iedereen heeft wel al eens gehoord van vlogsterren die op Youtube allerhande filmpjes posten. Je kan hier dus ook geld meeverdienen wanneer je een druk bezocht videokanaal hebt. De onderwerpen waarvoor je kiest, maken weinig of nauwelijks uit. Het meest belangrijke is dat je de interesse wekt bij je volgers. Hoe meer volgers, hoe meer je gaat verdienen.

#10. Het verkopen van e-books

Als je in de pen wil kruipen, is dat een goed idee op voorwaarde dat je een populair onderwerp vergroot of uitlicht. Een thriller als e-book zal immers minder interesse opwekken dan bijvoorbeeld 15 tips over online geld verdienen. Een e-book valt of staat met de verkoop ervan en de royalties die je hiervoor opstrijkt. Bepaalde schrijvers hebben bestsellers geschreven die duizelingwekkende bedragen opleverden.

#11. Cursussen verkopen kan heel lucratief zijn

Je hebt een bepaalde hobby of je voelt je iemand die een bepaalde boodschap en kennis wil overbrengen, dan kan je online geld verdienen door een cursus samen te stellen. Er bestaan gespecialiseerde websites die je cursus promoten voor een grote doelgroep. Udemy is daar letterlijk en figuurlijk een heel mooi schoolvoorbeeld van.

#12. Stockfoto's verkopen

Als fotograaf kan je extra geld verdienen van thuis uit door foto's aan agentschappen te verkopen. Meestal gaat het om een paar schnabbels. Maar kleine beetjes maken toch één groot. Er zijn fotografen die er hun job van hebben gemaakt. Het meest bekende fotoagentschap is Shutterstock.

#13. Grafische ontwerpen verkopen

Als grafisch ontwerper kan je op verschillende manieren online geld verdienen. Gespecialiseerde websites verkopen voor je dan de ontwerpen. Denk maar aan logo's, cartoons of het bedrukken op T-shirts.

#14. De glamourwereld als influencer

Droom je van droomreisjes op een godverlaten Bounty-strand? Dan is misschien het glamoureuze leventje van een influencer iets voor je. Je krijgt snoepreizen aangeboden in ruil voor een leuk verhaal dat je schrijft. Het is wel aan te bevelen eerst een stoomcursus te volgen over digitale influencers zodat online geld verdienen mogelijk is. Kleine waarschuwing: in de praktijk is het wel iets complexer dan het wordt voorgesteld om er een passief inkomen mee te verdienen.

#15. Het verhuren van je eigen auto

Misschien lijkt dit een te gek idee voor woorden, maar als je een auto hebt die meer ongebruikt voor je oprit staat dan dat je ermee rijdt. Met de deeleconomie die nu in opmars is, kan je ook een auto verhuren aan particulieren. Pluspunt: je hoeft geen bedrijf op te starten.

#16: Het verhuren van reclameruimte

Heb je voldoende ruimte bij je thuis, dan kan je ook reclame verhuren tegen de gevel van je huis. Of misschien op je auto of ander voertuig zoals een bakfiets dat heel populair is in een stad. Je kan ook extra geld verdienen van thuis uit via een website.

#17. Kleding bedrukken via dropshipping

Het ligt een beetje in de lijn wat schrijvers of grafische ontwerpers doen. Je ontwerpt bepaalde kleding als fashionista en probeert dit aan de man te brengen. De formule van dropshipping is hiervoor uiterst geschikt.

#18. Het verhuren van bepaalde spullen

Niet alle items verhuren even goed als bijvoorbeeld een auto, maar bepaalde spullen lenen zich er wel uitstekend voor. Je denkt er misschien niet meteen aan maar het verhuren van beamers, drones of spiegelreflexcamera's zijn veel gevraagd om tijdelijk te huren.

#19. Verkopen zonder shop

Dropshipping is één van die verkooppunten waar je een shop kan runnen zonder voorraad. Maar voor internet was er nog een andere manier om een passief inkomen te verwerven: verkoopautomaten. Zoek een leverancier die je automaat bijvult. Hiermee kan je extra geld verdienen van thuis uit.

#20. Wie graag spelletjes speelt

Wie graag tokkelt op zijn smartphone om spelletjes te spelen, heeft de mogelijkheid om games te spelen tegen betaling. Je ontvangt een deel van de app advertentie die de gamebouwer ontvangt. Deze betalende games kan je in de (Google) App store terugvinden.

#21. Investeren in groene energie

Met energie kan je wel degelijk geld mee verdienen tegenwoordig. Zo heb je de mogelijkheid om andere ondernemingen te ruggensteunen met groene investeringen. Er lopen met de regelmaat van een klok projecten tegen een uitstekende intrestvoet.

#22. Bouwgrond stijgt altijd in waarde

Niet alleen vastgoed zit duidelijk in de lift, maar ook de waarde van bouwgrond groeit gestaag. De schaarste van bouwgronden vertaalt zich ook in de steeds maar toenemende prijzen. Ook landbouwgrond zorgt voor een passief inkomen. Het voordeel is dat je de grond meteen kan verpachten wat een aardige stuiver kan opleveren.

#23. Domeinnamen kopen

Je kan nog een aardige cent bijverdienen met het kopen van een domeinnaam. In de beginjaren van internet was dit uiteraard een lucratieve handel. Maar ook nu kan je winst maken als je een bepaalde domeinnaam koopt en later wil verkopen tegen een meerprijs.

#24. Maak een podcast en interview experten

Podcasts zijn tegenwoordig aan een steile opmars bezig. Probeer vooral experts in een bepaalde niche te interviewen. Je kan die producten aan de man brengen door verkoop en extra geld verdienen van thuis uit.

#25. Schrijf content en leef van Google adsense

Je schrijft en publiceert content op platforms die heel wat internetverkeer hebben. Via de Google adsense-formule ontvang je geld. Engelstalige websites brengen uiteraard meer op dan een nederlandstalig platform zoals Infonu.nl.

#26. Verkoop software

Met de verkoop van software kan je een serieus graantje meepikken. Je hoeft daarom niet zelf de bepaalde software te ontwikkelen, maar enkel doorverkopen. Heel populair is onder andere een factuurprogramma voor verkopers. Maar ook WordPress thema's staan hoog op ieders verlanglijstje.

#27. Verkoop je eigen ontworpen T-shirts

Momenteel kan je logo's, cartoons of tekeningen ontwerpen zonder dat je geld moet investeren om geld te verdienen met T-shirts. Bepaalde platforms verkopen je ontwerpen, afhankelijk van het aantal bestellingen zonder je daar zelf over te moeten bekommeren. Extra geld verdienen van thuis uit is nog nooit eerder zo makkelijk geweest. Er zijn verschillende platforms voor handen die op deze wijze het online geld verdienen promoten.

#28. Webdesigner worden

School je om en word webdesigner. Op bepaalde platforms kan je je diensten aanbieden zoals Fiverr of Upwork om maar een paar te noemen. Webontwerpthema's en/of sjablonen die aanpasbaar zijn, zijn wereldwijd heel populair. Online geld verdienen als webdesigner is de jongste jaren meer dan alleen maar een bijverdienste.

#29. Foto's bewerken voor andere mensen

Wie handig is met fotobewerkingsprogramma's als Photoshop of Lightroom, kan foto's bewerken voor andere mensen die bijvoorbeeld een professioneel baby- of trouwalbum willen laten samenstellen. Er zijn voldoende platforms online die deze diensten aanbieden. Zo kan je extra geld verdienen van thuis uit zonder dat je je hoeft te verplaatsen.

#30. Werken als vertaler

Online geld verdienen met het vertalen van teksten in een andere taal is iets waar je maandelijks een fors inkomen mee kan verdienen. Er staan verschillende platforms ter beschikking. Gengo, Fiverr, Freelance.com en Upwork zijn de meest toonaangevende sites waar extra geld verdienen van thuis uit makkelijk te doen is op voorwaarde dat je je moedertaal of een andere taal perfect beheerst.

#31. Ontwerpen voor mokken en glazen

Net zoals dat het geval is bij het ontwerpen van T-shirts, kan je eveneens je designvaardigheden aanbieden bij platforms zoals Zazzle of Cafepress. De focus ligt nu niet bij T-shirts, maar op glazen en mokken. Binnen een vrij korte tijd kan je zelf verschillende ontwerpen maken en verkopen.

#32. Herfinancier je hypotheeklening

Je zal wellicht je wenkbrauwen fronsen als je dit in het lijstje ziet staan over een passief inkomen. Maar de herfinanciering van een hypotheek kan een uitstekende alternatieve methode zijn om een ‘passief' inkomen vrij te maken wanneer je duizenden euro's bespaart tijdens de looptijd van een lening. Hiermee kan je extra geld verdienen van thuis uit zonder dat je daar verder veel moeite voor moet doen.

#33. Royalty's verdienen met muziek

Net zoals dat het geval is bij de verkoop van stockfoto's kan je royalties verdienen aan muziek wanneer iemand je muziekdeuntje wil gaan gebruiken in de toekomst. In het merendeel van de gevallen moet je bij muziek over een licentie beschikken. Met de opkomst van podcasts en YouTube video, is de vraag naar muziek groter dan het aanbod. Mensen hebben er geen moeite mee om hiervoor te betalen. Om extra geld verdienen van thuis uit, kan je je best inschrijven in een grote bibliotheek waar mensen naar muziek zoeken.

#34. Plaats je advertentie op Airbnb

Online geld verdienen met Airbnb heeft de jongste jaren aan populariteit gewonnen. Wanneer je een huis, appartement of een logeerkamer hebt, loont het de moeite waard om een deel van je woning op Airbnb te plaatsen. Hiermee kan je online geld verdienen wanneer iemand voor een dag of een paar dagen heeft geboekt. Het grote voordeel is dat je geld verdient met een plek die je al hebt. Er zijn geen bijkomstige onkosten voor nodig. Het enige wat je moet doen is je ruimte goed onderhouden, een oplijsting maken wat je zoal te bieden hebt en na het vertrek van de gasten opruimen. Een ideaal forum voor een passief inkomen.

#35. Verhuur een parkeerplaats

Dit heeft niet meteen met online geld verdienen te maken, maar het kan wel een grote invloed hebben op een passief inkomen. Stel dat je in een grootstad woont en je gebruikt je oprit helemaal niet. Dan kan je overwegen om de ongebruikte oprit te verhuren. Zeker in een stad waar een parkeerplaats moeilijk te vinden is, kan je op een eenvoudige wijze geld verdienen. Verhuren doe je door advertenties te plaatsen in de naburige supermarkten bijvoorbeeld of in lokale bladen.

Geef een reactie