Als je van plan bent in cryptocurrency te gaan beleggen, kan je op zoek gaan naar een gespecialiseerde broker. Helaas, die ga je maar met mondjesmaat vinden. Een andere optie is dat je een cryptocurrency handelsplatform vindt die ook de mogelijkheid biedt om te handelen in aandelen of grondstoffen. Deze online financiële platforms werden vaak opgestart om aandelen te verhandelen en zijn pas in een latere fase ook cryptocurrencies gaan aanbieden omwille van de groeiende populariteit van bitcoins en dergelijke muntsoorten. Libertex is één van die spelers die onder deze laatstvernoemde categorie valt. In deze blog ‘Libertex is vooral gespecialiseerd in CFD’s en betrouwbaar’ lees je welke troeven deze broker allemaal in petto heeft.
Waarvoor staat Libertex?
Libertex kan je best omschrijven als een online broker die de belegger een handelsplatform aanbiedt, waar je verschillende financiële markten mee kan aanboren. Libertex geeft je als belegger de mogelijkheid om te traden via CDF’s. Dit zijn contracten die gebaseerd zijn op onderliggende waarden. Hierdoor kan je als trader vrij eenvoudig inzetten op koersdalingen- of koersstijgingen. Je hebt de keuze tussen:
- Grondstoffen zoals goud of olie
- Crypto zoals Bitcoin en Ethereum
- Aandelen zoals ABInbev of Apple
- Forex met valuta zoals de euro/dollar
- Indexen zoals de BEL20 of Dow Jones
Als belegger heb je bij Libertex de keuze uit een ruim aanbod aan mogelijkheden. Bovendien zorgt de broker regelmatig voor nieuwe instrumenten.
Een ruim aanbod van crypto’s
Heel opvallend bij Libertex is het ruime aanbod van cryptocurrencies. Bij andere brokers kan je vaak enkel maar traden met Bitcoins en Ethereum. En dan houdt het verhaal een beetje op. Het gamma van Libertex is duidelijk een heel stuk breder. Hieronder een cryptocurrency-lijst die je wellicht bij andere brokers niet gaat terugvinden:
- Bitcoin
- Bitcoin Gold
- Bitcoin Cash
- Litecoin
- Ethereum
- Ethereum Classic
- Ripple
- Dash
- IOTA
- QTUM
- NEO
- OmiseGO
- Zcash
- Monero
- Tron
- Stratis
- EOS
- Stellar
- Cardano
- Nem
De werking bij Libertex
Voor dat je start bij Libertex, moet je net als bij andere brokers een account aanmaken. Wanneer je vervolgens een demo account hebt opgezet en een doorgedreven training achter de rug hebt, kan je aangeven dat je klaar bent voor het eigenlijke echte werk als trader. Het is logisch dat je dan eerst geld op je account moet storten. Dit kan via creditcard, bankoverschrijvingen, Skrill of Neteller. Het minimum bedrag dat je bij Libertex moet storten is vastgelegd op 100 euro. Je wordt VIP bij het handelsplatform als je 500 euro of meer op je rekening hebt staan. Met die VIP-status krijg je ondersteuning van trading experts die je bijstaan en praktische tips meegeven.
- Uitbetaling gebeurt via bankoverschrijving
De uitbetaling van de gemaakte winst op Libertex is even eenvoudig als het aanmaken van een account op het handelsplatform. De uitbetalingen gebeuren via een eenvoudige bankoverschrijving en neemt plus minus 3 werkdagen in beslag. Die winstuitkeringen gebeuren na een bepaald aantal verificaties. Op de website van Libertex wordt tekst en uitleg gegeven hoe je precies te werk moet gaan.
De transactiekosten en bijhorende tarieven
Bij elke trade komen er extra kosten om de hoek loeren. Libertex maakt daar geen uitzondering op. De transactiekosten verschillen, afhankelijk van het handelsplatform per munt. Een voorbeeld. Bij Bitcoin Cash betaal je 2 % commissie,voor Litecoin bedraagt dit 4 %. Voor CDF brokers liggen die handelskosten nogal aan de hoge kant. Als je geld wil opnemen, worden eveneens kosten aangerekend. Je betaalt per bankoverschrijving ongeveer een 0,5 % op het totaalbedrag met een maximum van 10 euro. Wanneer de overschrijving gebeurt via een creditcard, ligt de prijs op 1 euro vast.
Hoe veilig en betrouwbaar is Libertex
Deze online broker gaat al meer dan 20 jaar mee in het circuit van de financiële handelsplatformen. De broker heeft in het verleden voldoende bewezen dat ze betrouwbaar zijn en dat je op een veilige manier kan traden. Daar zijn 3 hoofdredenen voor:
- Op grond van een licentie
De licentie is hyperbelangrijk. Zij zijn licentiehouder van een sterke financiële autoriteit: de CySEC. Dit staat synoniem met de financiële autoriteiten in Cyprus. Dit is een financieel orgaan dat ervoor zorgt dat er geen sprake van scam is. Naast deze licentie, staat de broker ook bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) in Nederland geregistreerd. Dit is de financiële beurswaakhond die extra controles uitoefent.
- SSL en de beveiliging van data
Een tweede reden is dat alle transacties en data worden beveiligd met SSL technologie. Deze hoogwaardige technologie verstuurt versleutelde data tussen aanbieder en trader (gebruiker). Op deze manier kunnen derden nooit achter de gegevens komen of eventueel lezen.
- Krijgt de kans om op een verantwoorde manier te beleggen
Misschien wel de belangrijkste troef die Libertex uitspeelt ten opzichte van de concurrerende brokers is het feit dat deze online broker de gebruikers de kans biedt om op een verantwoorde manier te traden. Zo zijn er over heel de website alarmsignalen te vinden over de risico’s tijdens het beleggen. Naast een demo account, worden eveneens trainingen voorzien. Beginnende beleggers kunnen zonder risico strategieën aanleren met een demo account. Je kan de knepen van het vak leren met virtueel geld, ter waarde van 50,000 euro.
Praktische gids voor beleggen en traden
Als je voldoende trainingssessies achter de kiezen hebt en jij je klaar voelt voor het echte traden, kan je meteen een order openen bij deze online broker. Hoe het werkt lees je hier in een beknopt stappenplan:
- Stap 1: Welk instrument kiezen
Via de zoekbalk, kan je meteen het instrument intikken waar je naar op zoek bent. Meteen krijg je het beoogde instrument te zien en kan je een selectie maken.
- Stap 2: Het plaatsen van een order
Om in te zetten op een stijging van een bepaald aandeel dat je voor ogen hebt, klik je op de button ‘Open positie’. Vervolgens opent zich een nieuw venster binnen de software, waar je je order kan invullen. Je hebt ook de mogelijkheid om de positie te sluiten met een stop loss. Daarna kan je klikken op ‘Kopen’ en ontvang je een bevestiging van de order. Wanneer je dan terug switcht naar de open posities, zie je de order terug
- Stap 3: Een order bijwerken of sluiten
Wanneer je je eventueel bedenkt bij een bepaalde positie van een aandeel, kan je nog altijd de positie helemaal aanpassen en zelfs probleemloos sluiten. Een klik op de positie zorgt dat een nieuw venster tevoorschijn komt waarin je de aanpassing makkelijk kan uitvoeren.
Op een bepaald prijsniveau een order plaatsen
Naast het direct order plaatsen zoals hierboven is uitgelegd, bestaat ook de mogelijkheid om een order pas in te zetten als een bepaald prijsniveau wordt behaald. Stel dat je een aandeel hebt dat bijvoorbeeld stijgt tot 300 euro. Dan kan je een order eigenhandig instellen die een aandeel koopt als het niveau wordt bereikt. Dit doe je in het ordervenster door te klikken op de button ‘Tegen prijs’. In dit voorbehouden vak geef je in waarop je wil verkopen of kopen.
De app is voortreffelijk
Net als de layout van het desktop platform, is de app even gebruiksvriendelijk. Deze trading app mag als voorbeeld dienen voor andere brokers omwille van het makkelijk bedienen tijdens het traden. Een meesterwerk en een genot om mee te werken. Het enige nadeel is dat je met de app slechts 3 demo trades mag doen. Nadien moet je een account openen met minimum 10 euro op de rekening als je de app verder wil consulteren.
Algemene conclusie
De Libertex-broker mag je bestempelen als volledig betrouwbaar. Je geld wordt uitstekend beveiligd door firewalls en door SSL beveiligingstechnologie. Je geld staat op een aparte losse bankrekening en is tot 20,000 euro verzekerd. Beginnende beleggers zonder enige ervaring krijgen de kans om zonder risico te traden dankzij een demo account. De professionele omkadering die deze online broker uitstraalt, zowel voor de desktop als mobiel, is een groot pluspunt.