Je bekijkt nu Crypto en traditionele banken: Gaat dat wel samen?

Crypto en traditionele banken: Gaat dat wel samen?

Veel inwoners van België en Nederland vragen zich af of crypto en traditionele banken wel samengaan. En wat de potentiële kansen en risico’s met oog op de toekomst zijn.

Zoals je waarschijnlijk al weet, staan de meeste banken in België en Nederland namelijk afwijzend tegenover cryptocurrency. In dit artikel vertellen wij jou meer over banken in relatie tot crypto’s.

De kijk van traditionele banken op crypto

Menig Belgisch crypto nieuwsplatform heeft dit onderwerp aangehaald: De kijk van traditionele banken op crypto. De voornaamste reden daarvoor is omdat traditionele banken een steeds duidelijker standpunt innemen in de wereld van crypto en blockchain.

Veelal is hun standpunt inzake crypto’s verre van positief. Traditionele banken schermen vooral met het gegeven dat er te weinig regulatie binnen de cryptomarkt plaatsvindt. En dat consumenten daardoor gevaar lopen op het verliezen van hun kapitaal dat zij in cryptocurrency geïnvesteerd hebben.

Ook zijn zij van mening dat crypto’s te vaak ingezet worden in het criminele circuit; denk daarbij aan het witwassen van geld, het overmaken van illegale transacties, enzovoort. Dit hangt deels samen met een gebrek aan regulatie en het decentrale karakter van cryptovaluta’s. Het mag duidelijk zijn dat de negatieve kanten van cryptocurrency de boventoon voeren binnen het traditionele bankwezen.

Er zijn zelfs banken zoals Wells Fargo die cryptocurrency compleet verbieden. Volgen meer banken hen, of is er toch spreekwoordelijk licht aan de horizon te zien? Dat hangt mede af van de huidige crypto-transitie.

crypto-transitie binnen bankenHoe wordt de crypto-transitie binnen banken bevorderd?

Er is echter hoop dat de crypto-transitie, weleens waar langzaam, steeds meer vorm begint te krijgen. Diverse crypto experts analyseerden het bankwezen in België en Nederland en kwamen tot de conclusie dat diverse banken hun kijk op de cryptomarkt aan het bijstellen zijn. En dat biedt met oog op cryptocurrency meer perspectief.

Denk bijvoorbeeld aan de bank genaamd ‘Bunq’ – opgericht in 2012. Dit internationaal actieve fintech-bedrijf heeft een bankvergunning in Europa en heeft een controversieel standpunt inzake crypto ingenomen binnen het bankwezen. Ze profileren zich namelijk als een crypto-vriendelijke bank.

Zullen andere banken het voorbeeld van Bunq volgen? Die kans is groot; de meeste crypto specialisten zijn het er immers over eens dat traditionele financiële instellingen niet achter kunnen blijven. Volgens hen zou de crypto-transitie bevorderd worden door middel van een duidelijke regulatie en een hechtere samenwerking tussen blockchain en crypto partijen en traditionele banken.

Geef een reactie