De 3 beste beleggingsplatformen: de criteria waar een broker aan moet voldoen

De 3 beste beleggingsplatformen

Wanneer je winstgevend wil beleggen ben je haast verplicht om een online handelsplatform te gebruiken die je volledig afstemt op je beoogde beleggingsdoeleinden en educatieve behoeften. Vooral voor nieuwbakken beleggers kan het kiezen van het beste beleggingsplatform een wereld van verschil uitmaken tussen een teleurstellende frustratie en een fascinerende nieuwe stroom van inkomsten. In deze blog ‘De 3 beste beleggingsplatformen: de criteria waar een broker aan moet voldoen' lees je welke brokers in België momenteel uitstekend voor de dag komen. Deze 3 voorgestelde online handelsplatformen hebben door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd: Mexem, Binck en Bolero. Onderstaande criteria maken een keuze iets makkelijker.

Stap 1: Tast je individuele behoeften af

Voordat je in de wereld van online brokers duikt, moet je eerst even nadenken welk soort handelsplatform voor jou het allerbelangrijkste is. Als beginnende trader kan je best topprioriteit geven aan tools zoals educatieve hulpmiddelen, een demo account en ondersteunende beleggingsadviseurs. De meer ervaren trader streeft meer educatie na op een hoger niveau en zoekt heel vaak naar gegevens over fundamentele en technische analyses.

Stap 2: Verklein de verschillende aangeboden opties

Eénmaal wanneer je de doelen hebt afgelijnd zoals in stap 1 beschreven, zal je de nodige aandacht moeten besteden om de diverse opties te verkleinen. Bekijk zorgvuldig welk breed scala aan eventuele opties beschikbaar zijn en reduceer ze tot je persoonlijke basisbehoeften. In het andere geval bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Stap 3: Pluis de kosten na van de verschillende brokers

Misschien hecht je aanvankelijk niet zoveel aandacht aan de vergoedingen, het is toch goed om weten hoeveel je betaalt om de diensten van de broker te mogen gebruiken. Bekijk vooral de transactie commissies en de boekhoudkundige kosten die de verschillende online handelsplatformen in rekening brengen. Deze verschillen kunnen soms bij bepaalde financiële makelaars heel hoog oplopen.

Stap 4: Test eerst het online platform uit

Maak eerst een ‘proefrit' op het handelsplatform. Alle brokers hebben immers een demo account voorzien waar je naar hartenlust kan oefenen en bekijken welke strategie je gaat gebruiken. Zo leer je ondertussen alle aanwezige tools gebruiken die nodig zijn om de gewenste resultaten te bereiken. Doorloop vooral het gedeelte om transacties uit te voeren en de gebruiksvriendelijkheid hiervan. Een geavanceerd handelsplatform stelt je vaak in de mogelijkheid om limietorders te plaatsen. Het is dus zaak om de educatieve academie van de broker uitgebreid te verkennen en de verschillende zoekfuncties uit te proberen.

Stap 5: De gebruiksvriendelijkheid om geld op te nemen of te storten

Vooral als je wil gaan traden om een normaal inkomen aan te vullen, is het van cruciaal belang dat je weet hoe je geld naar en van je effectenrekening ontvangt of stuurt. Hierbij moet je vooral de vraag stellen hoe je dat storten of opnames regelt. En ook te kijken hoe lang het duurt voor dat de transacties bijvoorbeeld op je rekening staat.

Stap 6: Onderschat de klantenservice niet

Ondertussen heb je wellicht al een keuze gemaakt welke brokers persoonlijk voor jou in aanmerking komen. Alle online handelsplatformen blazen je immers omver met tools en functies waar je in de verste verte nog nooit van hebt gehoord. Om die reden is het belangrijk dat je wordt bijgestaan door een klantenservice die dadelijk bijspringt zodat je geen tijd verliest. Technische ondersteuning is immers heel belangrijk en check na of de helpdesk 24/7 ter beschikking staat. Ga na of er rechtstreekse speciale telefoonlijnen bestaan of andere contactopties zoals emails en chatsessies.

Stap 7: Het belang van een demo account

Succesvol traden vereist heel veel aandachtspunten voordat je een eerste order plaatst. Wanneer je van beleggen op lange termijn een betaalde hobby wil maken of een toekomstige carrièreswitch plant, dan is het van groot belang dat je de beschikbare tools van een handelsplatform uittest die je gaan klaarstomen voor een succesrijke ervaring. Wanneer je die ‘proefperiode' hebt beëindigd en de juiste broker hebt gevonden, is de tijd aangebroken om aan de slag te gaan. Schrijf je niet alleen in met een account, maar zet meteen de volgende stap. Start met een strategie die je denkt te moeten gebruiken om te beleggen. Zet de voorhanden zijnde functies die je hebt geleerd, om in de praktijk.

Volgende 3 handelsplatformen staan bij de Belgische beleggers heel hoog in de buckinglist:

1. Mexem: gratis een beleggers-account openen

Laten we maar meteen met het geode nieuws beginnen bij deze online broker. Een beleggingsrekening openen wordt helemaal gratis aangeboden. Daarnaast biedt de makelaar vrij lage transactiekosten aan die volledig transparant verlopen. Je komt dus nooit voor een verrassing te staan. Je betaalt bij Mexem alleen maar voor de aangeboden service waar je als actieve trader gebruik maakt. Eénmaal als je een rekening bij dit handelsplatform hebt geopend, word je meteen verbonden met een accountmanager. Hij of zij is de persoonlijke raadgever om je te ondersteunen met de verschillende tools die ter beschikking staan. Bij problemen word je met raad en daad in de mate van het mogelijke bijgestaan.

Deze broker geeft je de mogelijkheid om overal in de wereld te beleggen. Via hen heb je een keuze tussen 120 beurzen waar je een toegang kunt verschaffen. Bovendien is het ruime gamma van beleggingsinstrumenten vrij groot. Beleggen in aandelen, obligaties, fondsen, sprinters, opties, futures, turbo's en dies meer passeren de revue. Het is uiterst geschikt voor verscheidene belegger types. Het handelsforum is sinds 2018 in België actief. Dit wil echter niet zeggen dat ze een absolute nieuwkomer zijn op de financiële markt. Wereldwijd kunnen ze een decennialange ervaring voorleggen die meer dan 30 jaar oud is.

GA NAAR WEBSITE VAN MEXEM

2. Binck: de keuze tussen beleggen of laten beleggen

Binck is een online bankinstelling uit Nederland die verschillende opties aanbiedt om te beleggen. Je hebt de keuze om zelfstandig te gaan beleggen. Daarvoor hoef je niet te wonen in Nederland omdat de bankinstelling ook een online service aanbiedt om te beleggen. Veel Belgische beleggers maken op dit ogenblik daar gretig gebruik van.

Beleggen op eigen houtje

Een belegger met ervaring baant zich een weg in de wereldwijde markt van aandelen. Als je op eigen houtje wil gaan beleggen, vormt dat bij deze bankinstelling geen enkel probleem. Er zijn verschillende tools voor handen in de vorm van fondsen. Je hebt de keuze om op verschillende manieren te gaan traden. Bij een instap inleg van 500 euro is de dienst gratis. Het grote voordeel van zelf beleggen is dat je de touwtjes zelf in handen neemt. Met een overzichtelijke app van de bank kan je op elk ogenblik van de dag je portefeuille nauwlettend opvolgen.

De bankinstelling belegt voor jou

Als je nauwelijks ervaring hebt met het traden of over weinig tijd beschikt, dan is het best aangeraden om iemand onder de arm te nemen die op een verantwoorde wijze omspringt met je vermogen. Uiteraard geeft het een kick wanneer je een beoogd rendement bereikt zonder dat je je daar zelf zorgen over moet maken. Beleggingsadviseurs stellen een plan op individuele maat samen waarbij de risico's eveneens uit de doeken worden gedaan. Wanneer een bepaald aandeel op de markt te bruusk fluctueert, dan wordt er in samenspraak meteen een koerswijziging doorgevoerd. Dagelijks kan je alles navlooien hoe je beleggingen evolueren.

GA NAAR WEBSITE VAN MEXEM

3. Bolero: iedereen is de vriend van Matti

Deze broker werd in 1999 boven de doopvont gehouden en is uiterst geschikt voor beleggers die graag zelfstandig willen traden op een laagdrempelige manier. De financiële makelaar scoort zo goed dat het handelsplatform door de Belgische beleggers vanaf 2015 tot beste online broker wordt verkozen. Meer referentie heb je uiteraard niet nodig. Waar in de eerste levensjaren van de makelaar de grootste aandacht ging naar de zelfstandige trader, hebben zij tegenwoordig een nieuw handelsplatform uitgebouwd waar je de keuze hebt om je geld te laten beleggen. Matti is de naam van de digitale assistent en is slimme software die je een reminder stuurt op het ogenblik dat er zich kansen op de financiële markt voordoen. Je beslist eigenhandig of je de aangeboden kans grijpt of naast je neerlegt. Je ‘vriend' Matti is een vrijblijvende bondgenoot. Gebruikers hebben gratis toegang tot de Bolero Academy. Hier leer je de kneepjes van het vak en leer je stapsgewijs over de verschillende handelswijzen hoe je geld belegt.

Geef een reactie