Beleggen kan vaak een vrij ingewikkelde onderneming zijn voor beginners, maar zodra je de kennis en de nodige opgedane ervaring hebt opgedaan, pluk je de vruchten ervan. Beleggers speuren de hele tijd de markten af en maken doortastende analyses. In dit artikel lees je wat een broker als Mexem te bieden heeft en voor Belgische normen veruit de goedkoopste is. Wie bij deze nieuwe broker in België financiële producten koopt, is altijd voordeliger af dan bij de concurrerende brokers. Zonder meer een prijsbreker.

Mexem heeft een vestiging in België

Sinds de zomer van 2018 is Mexem actief in de Benelux en meer bepaald ook in België met een vestiging. De broker heeft door de jaren heen al een stevige reputatie opgebouwd in landen zoals Israël en Zuid-Afrika. De broker lijkt misschien op het eerste gezicht een nieuwkomer te zijn, maar dat is de waarheid geweld aandoen. De beursmakelaar is al meer dan 30 jaar actief in het Midden-Oosten en het Afrikaanse continent. Ook in diverse Europese landen heeft de broker verschillende vestigingen. Zij worden door de buitenwacht als een introducing broker omschreven.

Zij zijn actief op het Amerikaanse platform van Interactive Brokers en bieden een ruime ondersteuning aan qua klantenservice. Voor alle duidelijkheid: brokers als TradersOnly en Lynx zitten eveneens op dit platform. Met de vlijmscherpe tarieven en het uitgebreide platform is de broker een geduchte concurrent van andere beursmakelaars op Belgisch grondgebied. Je kan trouwens het platform naar je eigen hand zetten. Een ander groot voordeel is dat je een persoonlijke relatiemanager krijgt toegewezen die je zeker in de opstartfase met raad en daad assisteert en die je financiële situatie door en door kent.

Hoe maak je een account aan bij de broker?

Je kan verschillende types van accounts aanmaken. Zo bestaat de mogelijkheid om een persoonlijk of een gezamenlijk account te openen, maar je kan ook een familiaal account aanvragen. Dit laatste heeft het grote voordeel dat je verschillende rekeningen bij elkaar kunt laten komen.

GA NAAR WEBSITE VAN MEXEM

Een account openen is iets omslachtiger

Een opening van een account is een tikkeltje omslachtiger omdat je te maken hebt met de methode van US Clearing. Misschien een klein minpuntje hoewel dit al bij al vrij goed meevalt. Als je eventueel toch hiermee in de knoop zit, biedt de broker de hulp van een persoonlijke account verantwoordelijke aan die je op het juiste pad zet in het aansluitingsproces. Nog vermelden dat een minimumstorting van 100 euro vereist is. Het is dus voor beleggers laagdrempelig.

Geen onvoorziene kosten

Waar je bij sommige bankinstellingen of brokers in enkele gevallen onvoorziene kosten moet betalen bij de opening van een rekening is dit bij Mexem niet aan de orde. Geen adders onder het gras. De creatie van een account is volledig gratis en vrij van bewaarloon. De enige uitgaven die je betaalt zijn de aangerekende kosten voor transacties en voor sommige beurzen kan je data opvorderen die real-time worden aangeboden.

Dit laatste is meer voorbestemd voor daytraders die de koersaandelen op de voet willen volgen. Ook worden speciaal voor de Belgische beleggers automatisch de beurstaksen vereffend. Dat is dus een kopzorg minder. De link tussen het laagste tarief en het klantvriendelijk platform, maakt deze broker uniek.

Het aanbieden van een ruim aanbod

De broker Mexem biedt een ruim aanbod aan financiële producten waar je uit kan kiezen. Onderstaande is maar een kleine greep uit hun uitgebreide aanbod.

De broker geeft je toegang tot maar liefst 126 beurzen over heel de wereld. In Europa zijn ze vertegenwoordigd in de Benelux, Portugal, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en de Scandinavische landen om er maar een paar te noemen. In Amerika is dat de Verenigde Staten, Mexico en Canada. In Azië ligt de uitvalsbasis in Australië, Singapore, Japan, Hong Kong en Zuid-Korea.

Vergelijking met andere brokers

Broker

Ons oordeel

Troeven

 • Zeer goedkope tarieven

 • Veel handelsmogelijkheden

 • Veel analysetools ter beschkking

 • Groot handelsaanbod

 • Gereguleerd door AFM

 • Uitstekende analysetools

 • Goedkope tarieven

 • Veel handelsmogelijkheden

 • Uitgebreide analysetools

 • Gereguleerd door AFM en DNB

Is de Mexem-broker betrouwbaar?

Omdat de beursmakelaar in de Benelux actief is, maar met een licentie werkt vanuit Cyprus stellen heel wat beleggers zich de terechte vraag of het geld in veilige handen is. Zoals bij de aanhef reeds vermeld, is de broker een zogenaamde introducing broker die samenwerkt met het Amerikaanse platform van Interactive Brokers. Dit houdt in dat het werkt volgens de Amerikaanse wetgeving.

Net als op het Europese continent worden de aandelen en andere beursgerelateerde producten bewaard op een aparte ‘gesegregeerde' rekening waardoor bij een mogelijk faillissement van de broker of Interactive Brokers de geplaatste aandelen niet kunnen worden aangesproken. Ook het saldo in cashgeld wordt gescheiden beschermd. De rekeningen zijn gewaarborgd tot een waarde van 500.000 dollar waarvan maximaal 100.000 in cashgeld.

Een bijkomende zekerheid waarom je op beide oren kan slapen, is dat Interactive Brokers bij de Nasdaq staat genoteerd. Langs deze weg kan je een oogje in het zeil houden als je de stabiliteit van de onderneming wil navlooien.

GA NAAR WEBSITE VAN MEXEM

Voor welke beleggers is de Mexem-broker een geschikte partner

Mexem heeft heel wat troeven die volgens ons wel een doorslaggevende factor zijn om voor deze broker te kiezen. 

 • het is een gebruiksvriendelijk platform, geschoeid op een professionele leest
 • je krijgt een uitgebreide selectie van diverse tools ter beschikking
 • de rapportage is heel uitgebreid en makkelijk te volgen
 • de tarieven zijn uitzonderlijk scherp en de goedkoopste op Belgisch grondgebied
 • je krijgt een persoonlijke accountmanager aangewezen

De aangereikte tools uitgeroepen tot beste platform in Amerika

Het handelsplatform heet officieel het Trader Work Station en is een onderdeel van het platform van Interactive Brokers. De tool werd al meermaals uitgeroepen tot het beste platform in het land van Uncle Sam. TWS, zoals het Trader Work Station officieel wordt afgekort, is via een browser online beschikbaar. En dit zowel voor een Mac als voor een PC. Daarnaast staat er ook een mobiele app ter beschikking voor iOS en Android. Het professioneel uitziende forum biedt een waaier aan mogelijkheden. Enkele topics die de revue passeren:

 • de technische analyse
 • beschikbaarheid van fundamentele data
 • een aandelenscreener (stock screener) om aandelen te filteren
 • een overzicht met realtime koersen
 • risico analyse

Als neusje van de zalm zijn er diverse ordertypes en combinatieorders met elkaar te linken. Zo kan je de aanschaf van aandelen of opties vastpinnen aan het al of niet realiseren van andere orders. Het aantal keuzemogelijkheden is werkelijk eindeloos. Daarnaast biedt het platform ook toegang tot verschillende mediabronnen met achtergrondinformatie over ondernemingen die komen van de gerenommeerde persagentschappen Reuters, Zacks en ValueEngine.

Ook de rapportages mogen gezien worden. Een gepersonaliseerd rapport maken vormt geen probleem en een geïndividualiseerde uitdraai kan je ontvangen via email.

Algemene conclusie

Met de superscherpe prijsbepaling, het aanbod van een professioneel platform, maar ook omdat de broker geen extra kosten aanrekent om bijvoorbeeld dividenden te innen is deze beursmakelaar een echte prijsbreker voor elk soort type belegger. Zowel om aandelen te verhandelen op een weloverwogen manier als voor heel actieve (optie) traders. Kortom, elk soort belegger kan bij de Mexem-broker zijn gading vinden.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Driesen

  Hallo,

  Beleggen in speeders, turbo sprinters , kan dit?
  Mvg

Geef een reactie