Online beleggen wint meer en meer veld. De belangstelling voor deze vorm van beleggen groeit gestaag. In deze blog ‘ Hoe start je met online beleggen en keytrade bank ‘ krijg je tekst en uitleg hoe je de eerste voetstappen in de beleggingswereld zet. Keytrade bank is de eerste marktleider op Belgisch grondgebied die een hele waaier van financiële diensten en producten online aanbiedt. In 1998 zag Keytrade bank het levenslicht. Een klein overzicht wat de mogelijkheden zijn als je belangstelling toont voor online beleggen.

keytrade bank

Onderschat online beleggen niet

Het tijdperk dat je aandelen verhandeld via de telefoon, ligt al een enkele jaren achter de rug. Spelen op de beurs zoals het nog steeds in de volksmond wordt gezegd, is de laatste twee decennia een stuk eenvoudiger geworden door middel van een smartphone, tablet, laptop of desktop computer. Dat wil niet zeggen dat je online beleggen moet onderschatten. Integendeel. Het mag dan wel meer benaderbaar zijn, dat wil nog niet betekenen dat het ook simpeler is geworden.

Keytrade is een broker die slechte reviews krijgt op onder andere Trustpilot( zie hier). We raden aan om andere en goedkopere brokers te gebruiken zoals Mexem.

Hoe gaat online beleggen te werk?

Beleggen via internet staat synoniem met het verkopen of koppen van een arsenaal beleggingsproducten. Dat kunnen diverse uiteenlopende handelsproducten zijn die in de beleggingswereld in omloop zijn. Met een paar klikken met de muis van je computer kan je de dag van vandaag valuta (forex), grondstoffen of aandelen versjacheren. Het enige hulpmiddel dat je nodig hebt is een effectenrekening, ook wel beleggingsrekening genoemd. Zo een rekening open je bij een online broker of bij keytrade bank. Zij volgen ook de actuele beleggingstransacties op de voet.

Maar wat is de functie van Keytrade bank?

Een online broker is niets minder dan een tussenpersoon, die alle tools in huis heeft om op de beurs aandeelverrichtingen uit te voeren. Hierdoor moet je niet als een wilde op de beurs te keer gaan zoals dat in vroegere tijden wel gebeurde. Er zullen ongetwijfeld van die tv beelden op je netvlies hebben gestaan. Gelukkig is die gang van zaken op de beurs helemaal uit het straatbeeld verdwenen.

In plaats van die hectische toestanden, kan je door een paar muisklikken producten om te beleggen verhandelen door te verkopen of aan te kopen. Een online broker zoals Keytrade bank laat je het hele gamma beleggingen zien en verhandelt voor jou. Maar een ideaal alternatief voor een broker is keytrade bank. Zij hebben zich al meer dan twintig jaar toegelegd op het uitvoeren van online transacties op de beurs.

Vergelijking met andere brokers

Broker

Ons oordeel

Troeven

 • Zeer goedkope tarieven

 • Veel handelsmogelijkheden

 • Veel analysetools ter beschkking

 • Groot handelsaanbod

 • Gereguleerd door AFM

 • Uitstekende analysetools

 • Goedkope tarieven

 • Veel handelsmogelijkheden

 • Uitgebreide analysetools

 • Gereguleerd door AFM en DNB

Een goede voorbereiding is heel belangrijk

Het is niet de bedoeling om als een drammer of zeurpiet over te komen, maar toch zal je een goed advies in je achterhoofd moeten houden. Start met beleggen als je goed bent voorbereid. Heel veel mensen beginnen zonder enige ervaring en kennisgeving met beleggen. Verschillende brokers leggen het uit alsof beleggen kan worden gedaan door het kleinste kind. Spijtig genoeg is dit de waarheid geweld aandoen. Wie niet een weloverwogen plan heeft en zonder enige voorbereiding in de wereld van beleggen stapt, kan een bom geld verliezen. Om succesrijk te beleggen, zal je aan volgende belangrijke drie criteria moeten voldoen:

Stap 1: Kies in een welbepaald beleggingsproduct zoals Keytrade bank

Je hebt meer dan een dozijn mogelijkheden om te beleggen. Je zal eerst een keuze moeten maken welk product bij jou de voorkeur krijgt. De meest bekende vorm van beleggen zijn aandelen op de beurs. Maar je kan ook handelen in grondstoffen of in verschillende valuta. Als je door de bomen het bos nog wil zien, is het verstandig dat je je focust op één typebelegging en je daarin op gaat toeleggen. Wanneer je in de gaten hebt hoe een beleggingsproduct werkt, ga je later een betere beslissing kunnen nemen. De meest populaire beleggingsproducten op dit ogenblik hebben we hier opgelijst:

 • Beleggingen in aandelen
 • Beleggingen in bitcoins
 • Beleggingen in CFD's
 • Beleggingen in leningen
 • Beleggingen in goud
 • Beleggingen in opties
 • Beleggingen in olie
 • Beleggingen in zilver
 • Beleggingen in valuta

Stap 2: Vind de juiste online belegger

Steeds meer ondernemingen specialiseren zich op online beleggingen. De tarieven van deze beleggers kunnen verschillen. Het is heel belangrijk dat je iemand onder de arm neemt die bij jou past. Ga dus niet over één nacht ijs, maar maak eerst enkele afwegingen wie het meeste voordeel biedt. En vergelijk de tarieven online zodat je weet waar je aan toe bent.

Stap 3: Oefening baart kunst

Kennis van zaken vormt de basis van een goede belegger. Wanneer kan je spreken dat je een goede belegger bent? Het antwoord klinkt misschien heel bizar, maar je wordt iemand met een reputatie op de beurs als je leert bij het maken van domme fouten uit het verleden. Neem iets van ons aan: alle gerenommeerde beleggers zijn om het oneerbiedig uit te drukken, een paar keren heel goed op hun smoel gegaan. Om te leren kan je deze fouten ook maken met nepgeld om de knepen van het vak eerst onder de knie te krijgen. Je kan op heel veel internetsites demo-accounts vinden, ook bij Keytrade Bank. Daar kan je echt mee trainen en je kennis opkrikken, maar dan wel met fictieve transacties.

Een uitgelezen moment om enkele keren flink de mist in te gaan. Bij elke ontgoocheling moet je de vraag stellen: waarom liep het fout. Wanneer je eenmaal de smaak voor goed te pakken hebt en de tactische zetten in de smiezen hebt, schakel je voorzichtig over naar beleggingen met echt geld. Beleggen is zoals bij topsport: oefenen baart kunst.

Strategisch handelen is superbelangrijk

Ook al ben je goed voorbereid aan de startblokken van de beleggingswereld gekomen, dan bestaat de kans nog altijd dat je een tegenvallende ervaring kan beleven. Die frustraties komen het meest voor bij beginnende beleggers die geen strategisch plan hanteren. Zonder een strategische visie loop je met je kop tegen de muur. Baken daarom op voorhand af welke doelstellingen je wil nastreven en in welke mate je die droom in realiteit kan brengen. Bekijk vooral de risico's die hieraan verbonden zijn. De algemene vuistregel geldt. Hoe meer risico's er bij gemoeid zijn, hoe hoger het rendement ligt. Voorkom valkuilen die je pad op de beurs gaan kruisen.

Keytrade is een broker die zeer slechte reviews krijgt op onder andere Trustpilot( zie hier). We raden aan om andere en goedkopere brokers te gebruiken zoals Mexem.

Blijf het oorspronkelijke pad volgen

De meeste fouten worden gemaakt wanneer beleggers wel strategische ideeën ontwikkelen, maar na een tijdje zich daar niet meer aan houden. Omdat ze worden overmeesterd door emoties. Dat kan een voedingsbodem vormen om af te stappen van de oorspronkelijke bedachte strategie. Soms kan het helemaal geen kwaad een koerswijziging door te voeren, maar doe dit dan vooral heel weloverwogen en doordacht. Laat je sowieso niet leiden tot angst.