Easybroker is een platform dat veel te bieden heeft voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Een van de grootste voordelen is de gebruiksvriendelijkheid van hun interface. Het is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, wat het een ideale keuze maakt voor wie nieuw is in de wereld van beleggen. Ook de diversiteit aan beleggingsopties is indrukwekkend, van aandelen tot ETF's en obligaties. Wat betreft de nadelen, merk ik op dat de kostenstructuur soms wat ondoorzichtig kan zijn en de software enkel in het Engels is.

VoordelenNadelen
✔️ Lage transactiekosten❌ Software enkel in Engels
✔️ Grote keuze handelsmogelijkheden❌ Beperkte betalingsmogelijkheden
✔️ Zowel beginnende als ervaren beleggers❌ Kostenstructuur beetje ondoorzichtig
✔️ Educatief materiaal en analysemogelijkheden

Over Easybroker

Easybroker, gelanceerd in 2014, is een relatief jonge speler op de brokermarkt. Ze hebben zich snel ontwikkeld en een indrukwekkende klantenbasis opgebouwd met meer dan 15.000 particuliere beleggers. Persoonlijk vind ik Easybroker een interessante keuze voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Hun benadering is gericht op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, wat hen een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Ze onderscheiden zich door hun klantgerichte service en een breed scala aan beleggingsproducten, waardoor beleggers de vrijheid hebben om in diverse markten wereldwijd te investeren.

Het fijne aan Easybroker is ook dat ze toezicht krijgen van de AFM en DNB, wat betekent dat je geld in veilige handen is. Plus, ze gebruiken het platform van Interactive Brokers (net zoals LYNX en MEXEM), waardoor ze toegang bieden tot allerlei coole beleggingsopties, terwijl ze toch hun eigen draai geven aan tarieven en klantenservice.

Is Easybroker betrouwbaar?

Als je je afvraagt of Easybroker betrouwbaar is, kan ik je geruststellen. Ja, ze zijn zeker betrouwbaar. Ten eerste zoals reeds aangehaald, ze staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB), wat dus een groot pluspunt is. Dit toezicht betekent dat ze zich houden aan strikte regelgeving en normen, wat voor beleggers een geruststellende factor is.

Daarnaast valt je belegd vermogen bij Easybroker onder het beleggerscompensatiestelsel, wat inhoudt dat je tot €20.000 beschermd bent bij eventuele problemen van de broker. Dit is een belangrijke veiligheidsnet voor je investeringen. Maar onthoud dat beleggen altijd risico's met zich meebrengt, dus investeer wijs en binnen je mogelijkheden.

Account aanmaken bij Easybroker

Het aanmaken van een account bij Easybroker is vrij eenvoudig en gebruiksvriendelijk, ideaal voor zowel nieuwe als ervaren beleggers. Hier is een stap-voor-stap uitleg:

 1. Bezoek de website: Begin door de website van Easybroker te bezoeken.
 2. Telefoonnummer: Geef uw gsmnr op en verifieer deze aan de hand van een SMS
 3. Registratieformulier: Vul het registratieformulier in met je persoonlijke gegevens zoals naam, adres en e-mail.
 4. Financiële Informatie: Deel je financiële informatie. Dit is belangrijk voor risicobeheer.
 5. Identificatie: Upload een kopie van je paspoort of ID voor identiteitsverificatie.
 6. Beleggingservaring: Deel je ervaring met beleggen. Dit helpt Easybroker om je beter te ondersteunen.
 7. Account Verificatie: Wacht tot je account geverifieerd is.
 8. Start met Beleggen: Zodra je account is goedgekeurd, kun je beginnen met beleggen.

Mijn persoonlijke mening: Het proces om een account aan te maken bij Easybroker is transparant en rechttoe rechtaan, wat vertrouwen wekt. Het is prettig dat ze alle benodigde stappen duidelijk maken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit maakt Easybroker een goede keuze voor mensen die nieuw zijn in de beleggingswereld.

Tarieven van Easybroker

In deze tabel focus ik op de tarieven van Easybroker voor de voornaamste beleggingsproducten in Europa en de Verenigde Staten. Deze focus is gekozen omdat de Europese en Amerikaanse markten vaak het meest relevant en toegankelijk zijn voor Belgische & Nederlandse beleggers. Bovendien vertegenwoordigen deze markten een groot deel van de wereldwijde beleggingsmogelijkheden.

ProductEuropaVerenigde Staten
Aandelen & ETF’s0,08%$0,008 per aandeel
Futures€6,00 per future$6,00 per future
Opties€1,50 per optie$1,50 per optie
Forex0,05%0,05%
Warrants0,09% 0,01%
Grondstoffen0,09%
Beleggingsfondsen0,12%
Obligaties0,14% (min. €6)0,15% (min. $5)
Turbo’s0,09% (min. €5,40)

Overige kosten:

 • Valutakosten: 0,05% over de transactiewaarde (min. €5 of equivalent)
 • Kosten koersinformatie:
  • Euronext (NL, BE, FR, PT): €3,00 per maand
  • Amerikaanse beurzen: $1,50 per maand
 • Extra kosten:
  • Geld terugboeken: Eerste opname per maand gratis, daarna tussen €1,00 en €8,00 per opname
  • Aanpassen/annuleren order: Verschilt per product en land

Deze tabel geeft een helder overzicht van de diverse tarieven die Easybroker hanteert voor verschillende beleggingsproducten en diensten, specifiek gefocust op de Europese en Amerikaanse markten.

Vergelijking met andere brokers

Broker

Ons oordeel

Troeven

 • Zeer goedkope tarieven

 • Veel handelsmogelijkheden

 • Veel analysetools ter beschkking

 • Groot handelsaanbod

 • Gereguleerd door AFM

 • Uitstekende analysetools

 • Goedkope tarieven

 • Veel handelsmogelijkheden

 • Uitgebreide analysetools

 • Gereguleerd door AFM en DNB

Analysetools

De analysetools van Easybroker, ondersteund door het platform van Interactive Brokers (TWS), zijn behoorlijk indrukwekkend. Ze bieden zowel technische als fundamentele analyseopties, wat betekent dat je zowel naar de numerieke gegevens als naar de algemene gezondheid en prestaties van een bedrijf kunt kijken. Dit is bijzonder nuttig voor beleggers die hun beslissingen willen baseren op grondige analyses.

Wat ik persoonlijk waardeer, is hun aanbod van educatief materiaal. Dit maakt het makkelijker voor beginners om de wereld van beleggen en de complexiteit van de markt te begrijpen. Bovendien biedt Easybroker tools als autotrading en schaduwportefeuilles, wat handig kan zijn voor het testen van strategieën zonder financieel risico. Het backtesten van strategieën is ook een waardevolle feature, waarmee je kunt zien hoe bepaalde strategieën in het verleden zouden hebben gepresteerd.

Website en mobiele app

De website en mobiele app van Easybroker zijn echt indrukwekkend in hun eenvoud en efficiëntie. Als je de website bezoekt, valt meteen de strakke en overzichtelijke layout op. Alles wat je nodig hebt is makkelijk te vinden – van gedetailleerde informatie over tarieven tot het uitgebreide aanbod aan beleggingsproducten. Dit maakt het voor zowel nieuwkomers als ervaren beleggers aangenaam om door de website te navigeren.

Wat de mobiele app betreft, ben ik persoonlijk erg onder de indruk van hoe intuïtief het werkt. Je hebt toegang tot alle belangrijke functies zoals het inzien van je portfolio, het volgen van marktnieuws, en het bijhouden van koersinformatie. De watchlist-functie is een echte uitkomst voor het snel in de gaten houden van de koersen van je favoriete aandelen of ETF's. De app voelt aan als een verlengstuk van het webplatform, maar dan geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, wat superhandig is als je veel onderweg bent.

Geld storten en opnemen

Bij Easybroker is het proces van geld storten en opnemen vrij eenvoudig, maar de opties zijn beperkt. Op dit moment bieden ze enkel SEPA-overboekingen en traditionele bankoverschrijvingen aan. Deze beperking kan als een nadeel worden beschouwd in vergelijking met andere brokers die vaak een breder scala aan betalingsmogelijkheden aanbieden.

Ter illustratie, brokers zoals DEGIRO en eToro bieden bijvoorbeeld naast bankoverschrijvingen ook betalingsmethoden zoals iDEAL, creditcardbetalingen, en soms zelfs PayPal aan. Deze extra opties bieden meer flexibiliteit en gemak voor gebruikers, vooral voor diegenen die snellere of meer gevarieerde manieren van transacties wensen. Het is iets om in gedachten te houden wanneer je Easybroker overweegt voor jouw beleggingsactiviteiten.

Conclusie

Easybroker profileert zich als een toegankelijke en betrouwbare broker voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Hun platform, ondersteund door Interactive Brokers, biedt een uitgebreid scala aan beleggingsproducten en geavanceerde analysetools. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid en klantenservice, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie duidelijkheid en ondersteuning waardeert in zijn beleggingsactiviteiten.

Mocht je graag nog meer weten over Easybroker, vraag dan zeker het gratis informatiepakket aan!