Beleggen op het platform van BUX Zero

Beleggen is niet makkelijk. We leven in een wereld waar je de nodige voorkennis nodig hebt als je op een verstandige manier wilt beleggen. Elke euro kun je maar een keer uitgeven en dat maakt het des te belangrijker elke euro op een goed onderbouwde manier uit te geven. Een goede belegger weet tot in de kleinste details hoe markten werken. In deze tekst staat BUX centraal, een broker met een uitstekende naam en reputatie. BUX is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een broker en wordt geprezen in binnen-en buitenland, zoals later in dit artikel zal blijken.

Waar is BUX actief?

BUX is een razendsnel groeiende neobroker. De broker is actief in Europa en weet op een toegankelijke manier mensen beter gebruik te laten maken van hun geld. Zodoende weet BUX beleggers wegwijs te maken op het internationale doolhof dat de markt heet. BUX Zero focust zich op het beleggen zonder commissies. Op deze manier kun je eenvoudig en doeltreffend investeren in allerhande bedrijven.

Dit is mogelijk in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en België. Naast BUX Zero bestaat BUX ook uit BUX Crypto en BUX X, takken van de organisatie die in nog meer landen actief zijn. Het hoofdkantoor is gelegen in Amsterdam en heeft diverse buitenlandse investeerders aangetrokken.

Het aanmaken van een account

Het is heel eenvoudig om een account aan te maken en direct te beginnen met beleggen. Nadat je akkoord bent gegaan met het privacy beleid en de BUX Zero risico-informatie hebt doorgelezen, moet je even je mailadres opgeven en doorgeven wat voor account je wilt aanmaken. Zo gedaan! Een klein nadeel is wel dat zowel het privacy beleid als de BUX Zero risico-informatie een enorme lap tekst is.

De website maakt het mogelijk het lezen van de teksten eenvoudig over te slaan, dus dit komt niet heel professioneel over. Geen enkel bedrijf is smetteloos, zo ook BUX niet. Hier kan weer tegenover worden gezet dat veel websites niet heel duidelijk zijn over de risico-informatie of het privacy beleid.

Waarom beleggen bij BUX?

Waarom zou je beleggen bij BUX? Uiteraard is het doel van beleggen het optimaliseren van je rendement. Dit kan door middel van koerswinst, wat wilt zeggen dat de geldwaarde van de beleggingen in waarde toeneemt. Het omgekeerde is (helaas) ook mogelijk. Daarnaast valt geld te verdienen met dividend, wat op vaste momenten wordt uitbetaald aan de aandeelhouder. Je krijgt dus een onderdeel van de winst. Uiteraard zal dit flink verschillen afhankelijk van de grootte van het bedrijf en hoe succesvol de onderneming is. Het is eveneens mogelijk om door middel van samengestelde rente geld te verdienen.

Opgelet: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen

Inflatie

Beleggen is een handige manier om inflatie tegen te gaan. Zodoende wordt het mogelijk dat niet alleen de economie, maar ook je kapitaal groeit. Als je voor een onverwachte tegenvaller komt te staan is je geld in de tussentijd alleen maar meer waard geworden. Het is belangrijk om te beleggen in bedrijven waar je echt in gelooft. Dit maakt je des te gemotiveerder om een goede belegger te zijn.

Vroeg beginnen

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met beleggen, het liefst nog vandaag, want tijd is geld en terwijl je dit artikel leest hadden jouw aandelen al tot schrikbarende hoogtes kunnen stijgen. Je kunt geld verdienen met behulp van samengestelde rente. Hoe eerder je begint, hoe meer samengestelde rente je opbouwt. Begin dus vandaag en niet morgen met beleggen! Dit is tevens een klein nadeel dat kleeft aan BUX, want door alle verschillende takken van de organisatie zie je als belegger al snel door de bomen het bos niet meer en loop je geld mis.

Is het duur?

Het zou niet duur hoeven te zijn om te beleggen met het advies van een financieel adviseur. In de praktijk kan dit zelfs veel geld schelen. BUX is erg transparant over de kosten en brengt geen onnodige kosten in rekening zoals aandelen uit Amerika. Het is een compliment waard hoe volstrekt transparant BUX omgaat met de kosten van hun diverse diensten.

Samen met Mexem is BUX Zero ongetwijfeld één van de goedkoopste online brokers van het moment.

Orders

BUX heeft verschillende soorten orders, zoals de Zero Order. Zero Order maakt het mogelijk voor de belegger om zonder commissie te betalen te beleggen. Dit geldt voor alle aandelen uit Europa en ETF’s. Erg handig dus!

Limietorders

Limietorders werken net even wat anders dan Zero Order. Je geeft van tevoren aan wat je maximaal en minimaal voor een aandeel wilt hebben. Hier wordt wel commissie voor gerekend. Gelukkig is BUX hier erg transparant over. Dit spreekt erg voor BUX!

Marktorders

Marktorders werken anders dan limietorders. Dit type orders werken razendsnel en worden acuut verkocht voor de voordeligste prijs. Ook hier wordt commissie gerekend en opnieuw blinkt BUX uit in transparantie. Tot slot is het de moeite waard kort aan te stippen dat het eveneens mogelijk is cryptocurrency-orders te kopen bij BUX. Handig!

Razendsnel groeiende broker

In de pers wordt BUX Zero als een wonderkind behandelt. Zo hebben ze als eerste broker cryptovaluta in huis gehaald in Nederland, alsook het fractioneel beleggen in individuele aandelen. Kranten schreeuwden hoog en laag toen BUX zich uitbreidde naar Spanje. BUX blinkt uit in transparantie, innovatie en prijs-kwaliteitsverhouding. Het kleurrijke logo van BUX heb je ongetwijfeld voorbij zien komen in de krant of op televisie. Dit is dus niet zonder reden; BUX is een razendsnel groeiende onderneming. Je zult hun logo dus wel vaker zien opduiken in kranten of op televisie.

Vergelijking met andere brokers

Broker

Ons oordeel

Troeven

  • Zeer goedkope tarieven

  • Veel handelsmogelijkheden

  • Veel analysetools ter beschkking

  • Groot handelsaanbod

  • Gereguleerd door AFM

  • Uitstekende analysetools

  • Goedkope tarieven

  • Veel handelsmogelijkheden

  • Uitgebreide analysetools

  • Gereguleerd door AFM en DNB

Conclusie

Al met al is BUX een uitstekende keuze voor zowel de beginnende als bevorderde belegger. Bij BUX doen de medewerkers waar ze goed in zijn; het zijn van een uitstekende broker met baanbrekende service. Opvallend is het grote aantal landen waar BUX actief is – wat een erg goed teken is – en de innovatieve elementen van BUX die continu worden geprezen in diverse media.

Voor al jouw limiet-, markt- en Zero orders kun je met een gerust hart bij BUX terecht. Neem ook een keer een kijkje op hun overzichtelijke website voor de meest recente feiten en nieuwtjes omtrent BUX en hun werkzaamheden. Deze zijn allemaal terug te vinden op hun kleurrijke website.

Opgelet: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen