Binckbank: Pro’s & Con’s van deze broker

Binckbank is een toonaangevende broker in België om online te beleggen

Online beleggen is voor bepaalde mensen nog een (te)grote sprong in het ongewisse. Zij bekijken het nog steeds met argusogen nadat veel beleggers na de beurscrisissen heel wat geld verloren. Wie overweegt om in de aandelenmarkt te stappen, is het vooral superbelangrijk dat je de handel en de wandel van de markten kent. Heel veel datagegevens waarmee je als nieuwbakken belegger wordt geconfronteerd, kunnen in het begin heel verward overkomen. Voor wie de challenge van de beleggerswereld toch wil aangaan, kan best een broker onder de arm nemen. Deze zal je helpen wanneer je de eerste voetstappen van online beleggen zet. In de blog ‘ Binckbank ‘ is een toonaangevende broker in België om online te beleggen’ geven we een stand van zaken.

binckbank

Brokers vergelijken en online beleggen

Terug in de tijd. Enkele decennia geleden verkochten en kochten potentiële beleggers via de zogenaamde grote beursvennootschappen. Ze informeerden de beursmakelaar of broker, die op hun beurt dan de bestelling doorstuurde. Met de opkomst van internet is de handelswijze om aandelen te verhandelen volledig in een nieuw kleedje gestoken. De beursvennootschappen ondergingen een ware metamorfose. De beursondernemingen van nu bieden accounts aan via het internet waar je kan inloggen en meteen aan de slag kan gaan om aandelen te verkopen en in te kopen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig gespecialiseerde ondernemingen online die je helpen om op de beurs handelingen uit te voeren.

Binck is een broker die steeds vaker slechte reviews krijgt op onder andere Trustpilot( zie hier). We raden aan om andere en goedkopere brokers te gebruiken zoals Mexem.

Online beleggen voor jan-en-alleman

Het internet heeft online beleggen in de aandelenmarkt mogelijk gemaakt voor jan-en-alleman. Je wordt overstelpt als belegger met online achtergrond informatie, live aandelenkoersen en artikelen zodat je steeds met de vinger aan de pols op de hoogte blijft. Je hebt meteen een toegangspoort tot de aandelenbeurs als je online wil gaan beleggen. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kan je bij een broker de nodige informatie en hulpmiddelen raadplegen.

Vergelijk eerst de brokers in België

Om actief te zijn binnen de aandelenmarkt, hoeven beleggers in principe geen contact meer te leggen met brokers. Talrijke online brokers bieden hun diensten aan op het internet en ondersteunen je om te beleggen. De brokers hanteren vaak verschillende prijzen, die onderling nogal van elkaar kunnen verschillen. Het is uiteraard een uitstekend idee om na te vlooien wie het beste tarief aanbiedt. Eén van die grote spelers op de aandelenbeurs is Binckbank. Ook wel kortweg Binck genoemd. De broker pronkt ermee één van de grootste onlinebanken te zijn op Europees grondgebied en bestempelt zichzelf als een marktleider. Hoe dan ook, Binck is ongetwijfeld de meest gerenommeerde aanbieder in België op gebied van particulier beleggen. De grootste troefkaarten die Binck kan voorleggen, zijn: klantvriendelijkheid, mogelijkheid om bij te leren via de academie en de nogal scherpe tarieven die ze hanteren ten opzichte van andere concurrenten.

De roots van Binck liggen in Nederland

De roots van Binckbank liggen in Nederland. Ondertussen is de online bank sinds 2006 eveneens in België actief. De hoofdzetel ligt in Antwerpen. Andere Europese landen waar Binck actief is: Spanje, Frankrijk en Italië. In discrepantie tot een normale bank kan je bij Binck geen termijnrekening of spaarrekening openen. Het grote hoofddoel van Binck is een platform aan te bieden waardoor particuliere beleggers kunnen gaan beleggen in aandelen, fondsen, obligaties, futures, turbo’s en trackers. Om de belangrijkste maar te noemen. Binck is vertegenwoordigd op 27 beurzen wereldwijd.

De voordelen van Bink in een notendop

Door de jaren heen heeft Binck een stevige reputatie opgebouwd. De voordelen van Binck op een rijtje:

De tarieven zijn heel scherp

De keuze om voor een bepaalde online broker te kiezen, hangt vaak af van de tarieven die brokers vastleggen. Die kunnen wel eens van broker tot broker verschillen. Binck rekent geen vaste jaarlijkse kosten aan. Het zogenaamde bewaarloon is met andere woorden nul. Ook de uitgaven van transacties zijn vrij concurrentieel te noemen. Voor een transactie op de Belgische aandelenbeurs betaal je 7,25 euro tot een bedrag van 2,500 euro. Praktisch aan Binck is dat de aangerekende broker onkosten heel duidelijk worden aangegeven op de website zodat je niet met de rug tegen de muur komt te staan. Als je als actieve belegger met de regelmaat van een klok handelt, blijken de bedragen een stuk lager te liggen ten opzichte van de andere wedijverende brokers.

Klantvriendelijkheid speelt een rol

Meer dan een decennia focust Binck zich op service en vooral het gebruiksgemak. De meest doorslaggevende reden waarom veel beleggers voor Binck kiezen, heeft de maken met de begeleiding die de online bank aanbiedt. Voor startende en door de wolf geverfde beleggers heeft Binck een heuse Academy opgericht waar de stielkennis van de belegger wordt bijgespijkerd.

Het aantal klanten is vrij groot

Het klantenbestand mag gezien worden. Volgens de meest recenter cijfers ligt het aantal in België op 65.000 aangesloten particuliere beleggers. Bij onze noorderburen telt de online bank bijna 200.000 klanten.

De grens om in te stappen is vrij laag

Je hoeft niet over fortuinen te beschikken om als belegger te starten. De instapgrens kan al vanaf 500 euro.

Klantendienst telefonisch bereikbaar

De service voor de klanten is telefonisch 6 dagen op de 7 bereikbaar. Als je problemen of vragen hebt, word je in de meeste gevallen binnen de kortste tijd geholpen.

Laten beleggen versus zelf beleggen

Voor wie financiële vaktermen zoals trackers, futures en stop loss als Chinees in de oren klinken, kan je je financiële reserves ook door ervaren rotten in het vak van de beleggerswereld laten beheren. Binck geeft je de mogelijkheid om een deel van je vermogen door vakspecialisten te laten beleggen. Dit kan vanaf 10.000 euro. Voordeel: je hoeft je geen zorgen te maken dat je geld verliest.

Hoe werkt laten beleggen in de praktijk?

Binck werkt met een stappenplan om een deel van je vermogen te beleggen. Volgende criteria zijn hier van toepassing:

1. Informatie inwinnen over je persoonlijke situatie

De persoonlijke gegevens van beleggers vormt de ruggengraat om te beleggen en is afhankelijk van individu tot individu. Waarom mensen willen laten beleggen, hangt van verschillende parameters af. De ene staat op de vooravond van een beginnende professionele loopbaan en streeft een extra inkomen na wanneer hij of zij de pensioenleeftijd heeft bereikt. Voor de andere is laten beleggen het essentiële fundament om geld optimaal te laten renderen. Er wordt een beleggingstraject uitgestippeld aan de hand van de volgende maatstaven:

  • wat is het beoogde doel van de belegging
  • wat is de looptijd en termijn waarin je wil gaan beleggen
  • hoe zit het met de persoonlijke financiële toestand
  • aan de hand van het risico dat de belegger wil nemen, wordt een beheersplan samengesteld

2. Een reserve en buffer vastleggen

Er is een duidelijk verschil tussen een reserve en een bufferzone. In het financiële vakjargon wil dit zeggen dat een buffer een stuk kapitaal is, waarbij de belegger geneigd is om eventueel risico’s te nemen. De reserve is hetgeen van het vermogen die de bank kost wat kost wil behouden.

3. Keuze maken voor beleggingsfondsen

Laten beleggen door Binck zal altijd via twee optionele fondsen gebeuren: het fonds met aandelen en het obligatiefonds. Voor wie meer risico wil nemen op een langere termijn, geeft Binck altijd de voorkeur om in aandelen te gaan beleggen.

Binck is een broker die steeds vaker slechte reviews krijgt op onder andere Trustpilot( zie hier). We raden aan om andere en goedkopere brokers te gebruiken zoals Mexem.

4. Jaarlijkse evaluatie van het beheersplan

Jaarlijks zal Binck de belegger rapporteren over het vermogen, de eventuele risico’s die hierbij werden genomen en de geactualiseerde stand van zaken.

5. De portefeuille in één oogopslag opvolgen

Door de makkelijk in gebruik zijnde tools van Binck kan je 24 uur op 24, 7 op 7 op een grafische manier op de voet volgen hoe het gesteld is met je vermogen.